Sadržaj:

Šta je sa Miguelom Oliveirom? Od najsposobnijeg vozača u MotoGP-u do osvajanja dva boda u pet trka
Šta je sa Miguelom Oliveirom? Od najsposobnijeg vozača u MotoGP-u do osvajanja dva boda u pet trka

Video: Šta je sa Miguelom Oliveirom? Od najsposobnijeg vozača u MotoGP-u do osvajanja dva boda u pet trka

Video: Šta je sa Miguelom Oliveirom? Od najsposobnijeg vozača u MotoGP-u do osvajanja dva boda u pet trka
Video: Whatever Happened To Epstein's Island? 2024, Marš
Anonim

Bio je najsposobniji vozač u MotoGP-u. Činilo se da je Miguel Oliveira čak postao prava alternativa tituli, ili barem najvećeg neprijatelja koji je Fabio Quartararo mogao imati. Prije ljetne pauze činilo se da Oliveiru niko ne može zaustaviti, ali njegov učinak je drastično pao.

U četiri trke do praznika Oliveira je dodao 76 od 100 dostupnih bodova. U pet trka u kojima smo učestvovali od ponovnog starta, Oliveira je sakupio samo dva boda od 125 koliko je bilo na raspolaganju. Njegov nastup je dramatično pao, i to nije samo fizička stvar.

Povreda Styrije ne opravdava sve, kažu u KTM-u

Oliveira Styria Motogp 2021
Oliveira Styria Motogp 2021

To bi bilo izvodljivo opravdanje za prve trke nakon ljeta. Oliveira je izgubio kontrolu nad motociklom na slobodnom treningu za Veliku nagradu Štajerske i stradao pad male brzine, ali je prilično oštećen. Šepao je do ostatka duplikata Red Bull Ringa.

Mike Leitner, direktor KTM tima, objašnjava situaciju svog pilota koji je „imao ovu nesreću u Spielbergu i patio. Rezultat u Silverstoneu je prilično dobar s obzirom na ovu povredu. Ali od tada, da budemo pošteni, to zaista nije 100% objašnjenje onoga što se dešava sa Miguelom."

Oliveira Misano Motogp 2021
Oliveira Misano Motogp 2021

Oliveirina sezona je kao roller coaster. U prvih pet trka dodao je samo devet bodova, a najbolji rezultat mu je bilo jedanaesto mjesto, ali kasnije ažuriranja koja je KTM uveo na svoj motor dinamika se promijenila drastično. Došli su na tri postolja zaredom, uključujući i pobjedu.

Oliveira je završio drugi u Mugellu i Sachsenringu, bio je peti u Assenu i osvojio Veliku nagradu Katalonije u Barseloni. Činilo se da je na vrhu MotoGP-a, ozbiljan kandidat za titulu, a sada je došao Red Bull Ring, gdje je osvojio 2020. Ali dvorac se raspao zbog te povrede na treningu.

Oliveira Ktm Motogp 2021
Oliveira Ktm Motogp 2021

Od tada dva boda u pet trka zahvaljujući četrnaestom mjestu na MotorLandu. Prisjetimo se da je nakon ljeta, kada je iskovano razdvajanje Yamahe sa Maverickom Viñalesom, Miguel Oliveira se pojavio kao odličan kandidat da ga zamijeni, ali je KTM naglo prekinuo operaciju. To bi mogao biti trag koji, zajedno sa povredom, pomaže da se to razumije.

Općenito, kolaps Oliveire je ono što KTM pati općenito, šire ta pobeda na pljusku koja je pala na Brada Bindera. Austrijski motocikli zaostaju, a to je posebno vidljivo u kvalifikacijama, iako Binderov talenat nedjeljom pomaže da se situacija nadoknadi.

Preporučuje se: