Sadržaj:

Dani Pedrosa ne želi ponovo trčati MotoGP utrku kao 'wild card', navodi KTM
Dani Pedrosa ne želi ponovo trčati MotoGP utrku kao 'wild card', navodi KTM

Video: Dani Pedrosa ne želi ponovo trčati MotoGP utrku kao 'wild card', navodi KTM

Video: Dani Pedrosa ne želi ponovo trčati MotoGP utrku kao 'wild card', navodi KTM
Video: Lap 76 #372 MotoGP: Konačne ocene za Moto 2 i Moto 3 2023. godine | Vesti iz WSBK i Luxembourga. 2024, Marš
Anonim

TO JE malo je vjerovatno da će Dani Pedrosa ponovo nastupiti u MotoGP trci. Španski vozač bi završio sa pobedom na takmičenju nakon trke za koju se osporavao prošlog meseca na Red Bull Ringu, a u kojoj je učestvovao u velikoj nesreći iz koje je na sreću uspeo da pobegne neozlijeđen.

U to je uvjerio Pit Beirer, direktor KTM MotoGP tima Pedrosa više nije zainteresiran za ponovno pokretanje utrke Svjetskog kupa, pa se čini da će ta Velika nagrada Štajerske ostati jedina sa KTM-om i posljednja u njegovoj opsežnoj karijeri MotoGP vozača. Sramota.

KTM je povukao 'wild card' planiranu za Pedrosu u Misanu

Pedrosa Misano Motogp 2021
Pedrosa Misano Motogp 2021

„Nakon trke u Spielbergu Mislim da ga više nećemo vidjeti kako trči“, kaže Beirer na pitanje o mogućoj budućoj 'wild card' od Pedrose. KTM-u su ostala još dva za ovu sezonu, ali ih možda neće potrošiti zbog odbijanja Pedrose i loše forme Mike Kallia.

Pedrosa je učestvovao na Velikoj nagradi Štajerske nakon dvije i po godine van trka i to sa počasnim desetim mjestom. Ali u prvom krugu trke je pao, Lorenzo Savadori se sudario sa svojim motociklom i oboje Aprilia i KTM su zahvaćeni plamenom, što uzrokuje crvenu zastavu.

Beirer Ktm Motogp
Beirer Ktm Motogp

"Upravo smo ga tamo zaustavili", kaže Beirer o Pedrosinim planovima da se ponovo kandiduje. Smiješno, jer su u subotu prije trke pitali za Katalonca mogući povratak u puno radno vrijeme na Svjetsko prvenstvo i nije to negirao. Njena komunikacija gestom je implicirala da ga nije u potpunosti odbacila, ali je ta nesreća promijenila njeno mišljenje.

To je bilo planirano Pedrosa je takođe osporio Veliku nagradu San Marina sljedeće sedmice na MotoGP KTM-u, ali je konačno Mattighofenova marka otkazala plan. Pedrosa ne želi ponovo da trči MotoGP trku, pa je KTM povukao zahtev za 'wild card' za taj termin.

Pedrosa Styria Motogp 2021
Pedrosa Styria Motogp 2021

"U osnovi, Dani nije u našem planiranju za Misano, mi smo ga izbacili iz plana", kaže Beirer. videćemo ako odluče da potroše dvije preostale vajld karte sa Kalliom ili ako vjeruju da doprinos koji Finac može dati ne bi nadoknadio troškove trećeg bicikla na stazi. Možda će biti oproštajna trka prije nego što se povuče.

Ono što je jasno jeste da za narednu sezonu Kallio neće nastaviti, a sve ukazuje na to Danilo Petrucci će ostati kao tester, videćemo da li zajedno sa Pedrosom. Italijan je voljan trčati tri trke kao 'wild card', učestvovati u predsezonskim testovima (i u sezonskim) i završiti svoj prvi Dakar u januaru.

Preporučuje se: