Staza Sachsenring bi se mogla oprostiti od MotoGP Svjetskog prvenstva
Staza Sachsenring bi se mogla oprostiti od MotoGP Svjetskog prvenstva

Video: Staza Sachsenring bi se mogla oprostiti od MotoGP Svjetskog prvenstva

Video: Staza Sachsenring bi se mogla oprostiti od MotoGP Svjetskog prvenstva
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Marš
Anonim

Još uvek ne znamo ništa o zvaničnom kalendaru za 2012 MotoGP, iako imamo dobru ideju kako će to biti. Međutim, postoje ozbiljne mogućnosti da nemački krug Sachsenring nije među izabranima sljedeće godine. Razlozi? Pa, uobičajeni, ekonomski problemi koji ovo imenovanje čine neodrživim. Istina je da bi to bila prava šteta, pošto mi je lično to jedno od najdražih staza na svjetskom prvenstvu, a moramo priznati, na Playstationu mi to čini bajku, hehe.

Poenta je u tome ADAC (Organizatori testa) su jučer ponudili konferenciju za novinare na kojoj su predstavili crvene brojeve imenovanja za ovu 2011. godinu. Ništa manje od 600.000 evra gubitka, što se kaže uskoro. I da je na Velikoj nagradi Nemačke prisustvovalo više od 230.000 ljudi i da su povećali cene za 10%. Kao da sve ovo nije dovoljno, vrijeme je za obnavljanje stope sa Dorna, a ovo je poraslo sa dva miliona eura na četiri miliona, tako da nije potrebno studirati matematiku da se vidi da brojke nikako ne izlaze.

Kao što rekoh, još nema ničega definitivnog, iako se čini da sve ukazuje na to da ćemo izgubiti Sachsenring iz kalendara, koji je na sadašnjoj ruti dio Svjetskog prvenstva od 1998. Naravno, sada počinju opklade, jer neko će ga morati zamijeniti i Njemačka mora imati Svjetsko prvenstvo. Imena poput mitskih Nurburgring ili ono od Lausitzring (koje smo već vidjeli u Superbikesima) su već došle do izražaja. Morat ćemo sačekati da stignu zvanične potvrde. Sramota…

Preporučuje se: