Dani Pedrosa nije tako daleko od Svjetskog prvenstva
Dani Pedrosa nije tako daleko od Svjetskog prvenstva

Video: Dani Pedrosa nije tako daleko od Svjetskog prvenstva

Video: Dani Pedrosa nije tako daleko od Svjetskog prvenstva
Video: МОЛОДЫЕ и ДЕРЗКИЕ ➤ FAR CRY 6 ◉ Прохождение #14 2024, Marš
Anonim

Dani Pedrosa dodaje i nastavlja, završio je vikend sasvim pristojno sa šestim mjestom iza Lorisa Capirossija. Ovaj šesti možda malo zna, ali na kraju je dobar zbir bodova da brojčano Dani nije tako daleko niti toliko van udica sa svjetskog prvenstva kao što bismo mislili.

Ima 39 bodova, prošli su samo šest testova na prilično dugom kalendaru i ne treba se obeshrabriti i baciti peškir. Bilo bi u suprotnosti sa svime što uvijek kažemo, da do kraja ne možemo reći olabavi se (a ako ne da kažu Juliánu Simonu, nije da je on olabavio, ali "basna" je da moraš bježati dok ne stigneš prvi završetak. kutija).

lucha_capirossi
lucha_capirossi

Pretpostavljam, videćemo zvanične izjave, da je trka morala biti teška zbog bola, vrućine i borbe sa Capirossijem, ali videli smo dobre poteze u Pedrosinoj trci: start, od osmog do četvrtog. Tada smo vidjeli kako se trudio da ritam drži naopako, ali bez Supermena ili Lorenca-Rosija taj ritam se danas ne može održati. I manje infiltrirani. Dovizioso je nakon nekoliko pogodaka realizirao Pedrosu, i odatle bi počela borba sa Capirossijem.

Mislim da izdržati tako dugu trku sa toliko vrućine u tim uslovima (Danijevim), i sa momkom kao što je Capirossi zaglavio, ima mnogo zasluga. Kao i uvijek, očekujemo više, ali mislim da se ovaj put ne možemo žaliti.

I insistiram, da imaju 39 bodova, da trostruko nerešeno na Svetskom prvenstvu u ovom trenutku znači da nijedan od tri vrha koplja nije pobegao. Šta bi se dogodilo da je umjesto raspodjele 2 + 2 + 2 pobjede postojao drugi scenario? Vozač sa 150 poena bi sada bio opasno daleko za Pedrosine aspiracije, ali mislim da mu ova situacija daje malo kiseonika.

E sad da se oporavim i da popravimo tih pet-deset posto kojih možda nedostaje, hrabrosti!

Preporučuje se: